West Zeeuws Vlaamse Jeugd Selectie

Page
Menu
News
You are here:   Home > Flashback

Flashback

MIKE CHEN:

mike chen.jpg

 

NAAM : Mike Chen
Leeftijd : 19 jaar
Aantal  jaren in selectie : 3 jaar
Huidige club : SV Oostburg
Positie : linksback

 

Hoe vond je het om in de selectie te spelen:                   Ik vond het echt geweldig en onvergetelijk om voor de WZVJS gespeeld te mogen hebben. Dit is een ervaring die ik nooit zal vergeten! Ik heb veel vrienden ontmoet die ik vandaag de dag nog steeds zie op en buiten het veld. Ik wist altijd dat de beste voetballers uit de regio in de WZVJS maar ik had niet verwacht dat ik geselecteerd zou worden. De WZVJS is best wel bekend onder de voetbal dus vandaar dat het ook wel een prestatie was om in de selectie te spelen. 

Wat waren je hoogtepunten in de selectie:                Voor mij was het echte hoogtepunt het PLUS Lohman toernooi! Nooit verwacht dat we zouden winnen tegen profclubs zoals Besiktas en Tottenham Hotspur. Wat een ervaring om samen zo hard te strijden voor elkaar dat we die profclubs hebben laten zien dat we echt wel talent en mentaliteit hadden! Wij waren echt een team met allemaal dezelfde passie voor deze mooie sport en dat is enorm inspirerend om te zien/mee te mogen maken. Buiten het PLUS Lohman toernooi vond ik het weekje naar Brabant voor trainingskamp ook geweldig! Ondanks dat we samen in een team voetbalden, groeiden we hierdoor als team en leerde je je ploeggenoten toch beter kennen. Al met al vond ik alles wat de WZVJS voor ons heeft gedaan super leuk! 

Heeft de selectie een toegevoegde waarde volgens jou: Ik ben zeker dat ik niet de voetballer van vandaag was geweest als ik niet voor de selectie had mogen spelen. Ik heb in die jaren echt enorm veel geleerd want je zit met allemaal ploeggenoten die getalenteerd zijn en mentaliteit hebben. Je gaat als het ware met het niveau van je omgeving mee. Ik denk dat het belangrijkste wat ik mee heb gekregen, is de vorming van mijn mentaliteit. Op die leeftijd weet je nog niet precies hoe je bent maar door de selectie heb ik geleerd dat je altijd hard moet werken voor wat je wilt en ook voor je vrienden/team! Mentaliteit is in mijn mening het belangrijkste in de voetbal. Vandaar dat ik enorm blij en dankbaar ben dat ik deze ervaring heb mogen meemaken met iedereen die uitmaakte van de WZVJS. 

Wat heb je geleerd tijdens je selectie Jaren:              Hard werken voor de dingen die je wilt bereiken en dan kom je er zeker! Als het niet lukt in het veld, werk dan harder. Ook rust en overzicht in het veld maar ook in je hoofd want voetbal speel je met je hoofd. Alles altijd geven in een wedstrijd en tot op het bot gaan, niet alleen voor je teamgenoten maar ook voor jezelf. Zo kunnen er wel profclubs zijn maar in ons jaar van het PLUS Lohman toernooi waren wij eerste geworden ten opzichte van die profclubs dus alles kan met de juiste instelling en dromen. 

Heb je nog tips voor ons ? : Het mooie aan de WZVJS is dat je de gelegenheid en luxe hebt dat je tegen profclubs mag spelen dus ik denk vooral veel wedstrijden tegen BVO's blijven spelen en de passie laten zien waarom en waarvoor je voor je WZVJS speelt. Ik weet zeker dat iedereen die in de WZVJS heeft gezeten in het jaar dat wij het PLUS Lohman toernooi hadden gewonnen, herinnering heeft die hij niet zal vergeten en daar draait dit ook allemaal om dus keep up the good work! :) 


MAARTEN THOMAES:

Maarten Thomaes.jpg

 

Leeftijd: 17 jaar oud. 22-02-2002
Aantal jaren in de selectie: 4
Huidige club: VV Biervliet
Positie selectie: links back
Huidige positie: links/rechts buiten  

Hoe vond je het om bij de selectie te spelen: heel leuk en zeer leerzaam omdat het niveau bij de selectie hoger was dan bij m’n “eigen” team.  

Hoogtepunten:
Het toernooi in ijzendijke was voor mij het mooiste moment. Verder waren de trainingskampen ook altijd heel leuk.  

Heeft de selectie toegevoegde waarde:
Ik denk het wel omdat ik bij mijn eigen team 5e klasse speelde en ik hier niet zoveel uitdaging meer had. Verder denk ik dat de selectie vooral voor voetballers van de kleine voetbalverenigingen een toegevoegde waarde is, dit omdat de jeugd van de grotere verenigingen in hun “eigen” team al bijna tegen dezelfde clubs spelen als waar je dan met de selectie tegen speelt.  

Wat heb ik geleerd:
Ik heb bij Silvan vooral geleerd positioneel goed te staan in het veld. Verder ben ik op voetballend vlak veel vooruit gegaan in de tijd dat ik bij de selectie heb gezeten. Ik was uit mijn lichting wel de enige uit Biervliet maar dat maakt me niet zoveel uit. Alleen was dit soms wel redelijk onhandig omdat mijn ouders mij telkens moesten brengen en halen naar de trainingen.


BART SPRANGERS

Bart Sprangers.jpg Bart Sprangers1.jpg.jpeg  

 

NAAM:Bart Sprangers
Leeftijd:18
Aantal jaren in selectie: 3
Huidige club: VV Philippine
Positie: Centrale verdediger/ rechtsback
Hoe vond je het om in de selectie te spelen:
Het was een hele leuke en leerzame periode, in de 3 jaar dat ik bij de selectie heb mogen spelen heb ik ontzettend veel geleerd en ervaring opgedaan. Je speelt in een elftal met de ‘betere’ spelers uit de regio en leert hier enorm van, iedereen is gemotiveerd en komt naar de training om te voetballen en om beter te worden. Naast trainingen waren er natuurlijk ook wedstrijden, dit vond ik persoonlijk het leukste. Je speelde tegen ploegen van een hoog niveau en ook tegen profclubs zoals NAC Breda.
Wat waren je hoogtepunten in de selectie:
Voor mij waren de twee wedstrijden die ik tegen NAC Breda heb mogen spelen en het trainingskamp in Brabant de hoogtepunten. Naast dat het natuurlijk een unieke ervaring is leer je ook heel veel van zulk soort wedstrijden. Tijdens het trainingskamp ben je dag in dag uit bezig met voetbal en dankzij het leuke team dat we hadden was de sfeer ook heel gezellig.
Heeft de selectie een toegevoegde waarde volgens jou:
De selectie heeft zeker toegevoegde waarde. Als ik niet bij de selectie had gespeeld was ik een heel andere voetballer geweest. Je leert veel op het gebied van voetballend inzicht en tactieken binnen het voetbal. Je gaat niet meer zonder idee het veld op, achter alles zit wel een gedachte.
Wat heb je geleerd tijdens je selectie jaren:
Tijdens de 3 jaar dat ik bij de selectie heb mogen spelen heb ik vooral geleerd om simpel te gaan voetballen, niet elke keer een lange bal naar voren maar gewoon de bal van voet naar voet te laten gaan. Voordat ik bij de selectie speelde was opbouwen een van de dingen waar ik als verdediger het meest tegen opzag. Dit is in de 3 jaar bij de selectie wel veranderd en dit heb ik ook meegenomen in wedstrijden bij mijn eigen club. Zoveel mogelijk proberen op te bouwen en te blijven voetballen.


Matthijs Willems


matthijs.jpg matthijs1.jpg matthijs2.jpg

matthijstekst.jpg

Joey Walhout:

 joey.jpg nr (7).jpg  nr (77).jpg 

 

Naam: Joey Walhout
Leeftijd: 21
Jaren bij de selectie gespeeld: Ik heb 4/5 jaar bij de selectie gevoetbald. Dit weet ik niet heel zeker maar ik denk 4!
Huidige club: Mijn hele carrière heb ik voor vv Breskens gevoetbald maar ben nu begonnen aan mijn 2e seizoen bij vv Philippine 1 waar ik het enorm naar mijn zin heb!
Positie: Sinds dit seizoen heb ik de eer gekregen om ook als aanvoerder van de club te fungeren. Dit vind ik super mooi want het geeft ook aan dat de club vertrouwen in me heeft en het goed met me voor heeft! In het veld speel ik als aanvallende middenvelder, in de voetbalmond als nummer 10. Ik vind dit een geweldige positie, je moet veel lopen, maar je krijgt de bal ook vaak. Dat is wat ik het liefst heb! Bij de selectie speelde ik ook altijd als verdedigende middenvelder of als aanvallende middenvelder. 

Hoe vond je het bij de selectie: 
In 1 woord geweldig! Ik heb prachtige momenten mogen meemaken met de selectie. We hebben mooie wedstrijden gespeeld en leuke uitstapjes gemaakt! Ik heb fanatiek voetballende jongens leren kennen die ik vandaag de dag nog altijd tegen kom op de velden. Het was erg leerzaam om op een hoger niveau te voetballen dan bij je oude club! Ook bij de selectie mocht ik meestal fungeren als aanvoerder, dit was toch stiekem wel heel erg leuk!  

Hoogtepunten: 
Voor mij zijn er 3 echte hoogtepunten die ik heb mogen doorstaan met de WZVJS. 1 daarvan was natuurlijk het aanvoerder zijn van de selectie. Ik vond ik een grote eer en heb ik altijd met veel plezier gedaan! Het 2e hoogtepunt was ons trainingskamp in Hongarije! Wat was dit vet zeg! In dit kamp speelde we als hoogtepunt een wedstrijd tegen een Hongaarse ploeg die de Europese beker hadden gewonnen. Deze mannen konden geweldig voetballen, helaas verloren we deze wedstrijd met 4-1, maar al met al een prachtige ervaring waarin we closer zijn geworden als team en allemaal veel hebben geleerd! Het allermooiste hoogtepunt is natuurlijk het Plus Lohman toernooi in IJzendijke. Wij als selectie zijnde waren 1 jaar ouder dan de tegenstanders, omdat ze dachten dat we het heel zwaar zouden krijgen. Dit hadden we ook zeker! Wie had dat gedacht, de WZVJS wint gewoon het toernooi van ploegen als Besiktas, Tottenham Hotspur, QPR en nog velen meer! In dit toernooi hebben we iedere wedstrijd gewonnen, behalve tegen QPR (0-0). Dit ga ik nooit meer vergeten. Met heel de ploeg hebben we keihard geknokt en gezwoegd om deze titel binnen te slepen. Wij waren gewoon de winnaars van de 1e editie van het toernooi. 🏆Als aanvoerder was ik toen enorm trots op het team en de staff, we hebben dit echt met zijn allen gewoon geflikt! Dit is en blijft mijn allermooiste ervaring aan de selectie en zal dit ook never nooit meer vergeten! 

Heeft de selectie een toegevoegde waarde:
Zeker weten! De trainingen waren altijd op een hoger niveau dan bij de eigen club van iedereen. De betere voetballers van iedere ploeg kwamen samen in 1 team. Hierdoor zijn we allemaal als voetballers gegroeid maar ook zeker als persoon! Van de wedstrijden tegen de profclubs leerde je ook heel veel, hierin kon je zien hoe de beleving was bij de tegenstander en op welk niveau hun voetbalde. Ook zijn de trainingen van een hoger niveau omdat er echt goede trainers voor de groep stonden. Vaak zijn de trainers bij de voetbalclubs in de buurt traininggevende ouders zonder trainingsdiploma. Hierdoor was het bij de selectie zoiezo van een hoger niveau!

Wat heb je geleerd bij de selectie:
Om dit te zeggen op voetballend gebied is lastig, je weet natuurlijk niet hoe je als voetballer was geweest als je niet had getraind bij de selectie. Maar ik denk wel dat iedereen een grote vooruitgang heeft geboekt in de jaren bij de selectie, want er werd soms écht goed voetbal gespeeld. Ik denk dat ik wel veel heb geleerd op het gebied als aanvoerder. Ik kreeg opeens een belangrijke rol en wilde deze altijd super uitvoeren dus ik heb me altijd 100% ingezet voor de WZVJS. 

Tips:
Als tip zou ik echt meegeven om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, van de wedstrijden op hoger niveau leren de spelers echt enorm veel! Ze zien hierbij betere voetballers aan het werk en zo kan iedereen veel van elkaar leren! En natuurlijk de uitstapjes met de ploeg zijn onmisbaar. Hierdoor word het team heel erg close en krijg je een speciale band met elkaar! Ik kan het bijvoorbeeld nog altijd super goed vinden met de jongens van de selectie en zal ook altijd een praatje maken wanneer we elkaar zien! 

Al met al heb ik alleen maar positieve dingen te vertellen over de selectie. Ik heb hier prachtige jaren mee beleefd en zou iedereen als tip mee geven die bij de selectie voetbalt, om stinkend hard je best te doen en er het beste van proberen te maken! 

Het was een prachtige tijd!


Jens Pyfferoen:


jens1.jpg jens2.png jensa.jpg  

 

NAAM : Jens Pyfferoen
Leeftijd : 19
Aantal  jaren in selectie :4
Huidige club :SV Sluis
Positie :Spits

 

Hoe vond je het om in de selectie te spelen:
Het voelde als een eer om voor de selectie te spelen. Het was een totaal andere beleving vergeleken met je eigen club. Naast het leerzame, zorgden de kampen en grote wedstrijden voor een grote vriendengroep met een hoop onvergetelijke momenten.
Wat waren je hoogtepunten in de selectie:
Voor mij zijn er twee absolute hoogtepunten geweest binnen mijn jaren bij de selectie. In 2012 heb ik de unieke kans gekregen om mee te gaan op voetbalkamp naar Hongarije. Inmiddels 7 jaar geleden, maar ik herinner me het als de dag van gisteren. Het voelde echt als het leven van een profvoetballer! Elke dag trainen, wedstrijden spelen, stadions bezoeken, samen eten en uiteindelijk met het vliegtuig weer terug. Ten tweede de overwinning van het Plus Lohman Toernooi, zoals je ook al bij Jari had kunnen lezen. Zonder verwachtingen het toernooi winnen tegen onder andere Besiktas en Tottenham. Deze twee unieke ervaringen hebben we vooral te danken aan onze grote voetbalvriend Fred van Hasselt.
Heeft de selectie een toegevoegde waarde volgens jou:
Absoluut. De trainingen bij mijn eigen club waren relatief gemakkelijk. De eerste trainingen bij de selectie waren van een ander kaliber en ik was de eerste keren dan ook super zenuwachtig. Het was niet meer Jens passt de bal naar Pietje, maar het ging met cijfers en nummers, na de uitleg toch maar even een stapje naar achteren doen. Uiteindelijk heb je het onder de knie en dan zijn de trainingen super waardevol en leerzaam. Ik baalde er ook heel de avond van als ik een slechte selectie-training achter de rug had. Het was naast fysiek, ook mentaal heel leerzaam. Zo konden de trainers erg duidelijk zijn en dit schrok mij de eerste keer wel af, maar uiteindelijk is het een drivefactor geworden om het de volgende keer alleen maar beter te doen.
Wat heb je geleerd tijdens je selectie Jaren:
Ik denk niet dat ik alles kan zeggen in zo’n kort stukje, maar je kan je voorstellen dat zoiets op jonge leeftijd wel de basis van je voetbaltijd kan vormen. In mijn eerste wedstrijden merkte je dat veel van ons gewend waren om veel zelf te doen, net zoals bij de eigen club. Ik had als spits zijnde goede concurrentie binnen de selectie en stond er hierdoor aan het begin ook vaak naast. Ik was te statisch en ook fysiek kwam ik wat te kort. Ik snapte elke keer weer wat beter wat er met looplijnen bedoeld werd. Je loopt niet altijd voor jezelf, maar je kan ook ruimtes in lopen om ruimtes voor anderen te maken. Al met al heeft alles wat ik heb geleerd bij de selectie er ook voor gezorgd dat ik vanaf mijn 15e al een vaste invaller was in het eerste elftal van SV Sluis.
Heb je nog tips voor ons ? :
Gewoon doorgaan waar jullie nu mee bezig zijn, het is voor elke jeugdspeler een super leerzame en unieke ervaring. Naast de wedstrijden tegen de BVO’s zijn naar mijn mening de voetbalkampen super belangrijk, het is naast alle kwaliteiten ook belangrijk dat je een echt team vormt.


Jari Brevet:

jari flash.jpgjari flash1.jpgjari flash2.jpg

 

jari flash3.jpg

Tarik Kadric:

Taric flash.jpg  tarik flash1.jpg

tarik flash2.jpg

  Jelle Bakker

flash jelle bakker1.jpg           flash jelle bakker2.jpg                    flash jelle bakker3.jpg

flash jelle bakker4.jpg

« prev  |   top  |   next »
Page
Menu
News
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login