West Zeeuws Vlaamse Jeugd Selectie

Page
Menu
News
You are here:   Home > Flashback

Flashback

Matthijs Willems


matthijs.jpg matthijs1.jpg matthijs2.jpg

matthijstekst.jpg

Joey Walhout:

 joey.jpg nr (7).jpg  nr (77).jpg 

 

Naam: Joey Walhout
Leeftijd: 21
Jaren bij de selectie gespeeld: Ik heb 4/5 jaar bij de selectie gevoetbald. Dit weet ik niet heel zeker maar ik denk 4!
Huidige club: Mijn hele carrière heb ik voor vv Breskens gevoetbald maar ben nu begonnen aan mijn 2e seizoen bij vv Philippine 1 waar ik het enorm naar mijn zin heb!
Positie: Sinds dit seizoen heb ik de eer gekregen om ook als aanvoerder van de club te fungeren. Dit vind ik super mooi want het geeft ook aan dat de club vertrouwen in me heeft en het goed met me voor heeft! In het veld speel ik als aanvallende middenvelder, in de voetbalmond als nummer 10. Ik vind dit een geweldige positie, je moet veel lopen, maar je krijgt de bal ook vaak. Dat is wat ik het liefst heb! Bij de selectie speelde ik ook altijd als verdedigende middenvelder of als aanvallende middenvelder. 

Hoe vond je het bij de selectie: 
In 1 woord geweldig! Ik heb prachtige momenten mogen meemaken met de selectie. We hebben mooie wedstrijden gespeeld en leuke uitstapjes gemaakt! Ik heb fanatiek voetballende jongens leren kennen die ik vandaag de dag nog altijd tegen kom op de velden. Het was erg leerzaam om op een hoger niveau te voetballen dan bij je oude club! Ook bij de selectie mocht ik meestal fungeren als aanvoerder, dit was toch stiekem wel heel erg leuk!  

Hoogtepunten: 
Voor mij zijn er 3 echte hoogtepunten die ik heb mogen doorstaan met de WZVJS. 1 daarvan was natuurlijk het aanvoerder zijn van de selectie. Ik vond ik een grote eer en heb ik altijd met veel plezier gedaan! Het 2e hoogtepunt was ons trainingskamp in Hongarije! Wat was dit vet zeg! In dit kamp speelde we als hoogtepunt een wedstrijd tegen een Hongaarse ploeg die de Europese beker hadden gewonnen. Deze mannen konden geweldig voetballen, helaas verloren we deze wedstrijd met 4-1, maar al met al een prachtige ervaring waarin we closer zijn geworden als team en allemaal veel hebben geleerd! Het allermooiste hoogtepunt is natuurlijk het Plus Lohman toernooi in IJzendijke. Wij als selectie zijnde waren 1 jaar ouder dan de tegenstanders, omdat ze dachten dat we het heel zwaar zouden krijgen. Dit hadden we ook zeker! Wie had dat gedacht, de WZVJS wint gewoon het toernooi van ploegen als Besiktas, Tottenham Hotspur, QPR en nog velen meer! In dit toernooi hebben we iedere wedstrijd gewonnen, behalve tegen QPR (0-0). Dit ga ik nooit meer vergeten. Met heel de ploeg hebben we keihard geknokt en gezwoegd om deze titel binnen te slepen. Wij waren gewoon de winnaars van de 1e editie van het toernooi. 🏆Als aanvoerder was ik toen enorm trots op het team en de staff, we hebben dit echt met zijn allen gewoon geflikt! Dit is en blijft mijn allermooiste ervaring aan de selectie en zal dit ook never nooit meer vergeten! 

Heeft de selectie een toegevoegde waarde:
Zeker weten! De trainingen waren altijd op een hoger niveau dan bij de eigen club van iedereen. De betere voetballers van iedere ploeg kwamen samen in 1 team. Hierdoor zijn we allemaal als voetballers gegroeid maar ook zeker als persoon! Van de wedstrijden tegen de profclubs leerde je ook heel veel, hierin kon je zien hoe de beleving was bij de tegenstander en op welk niveau hun voetbalde. Ook zijn de trainingen van een hoger niveau omdat er echt goede trainers voor de groep stonden. Vaak zijn de trainers bij de voetbalclubs in de buurt traininggevende ouders zonder trainingsdiploma. Hierdoor was het bij de selectie zoiezo van een hoger niveau!

Wat heb je geleerd bij de selectie:
Om dit te zeggen op voetballend gebied is lastig, je weet natuurlijk niet hoe je als voetballer was geweest als je niet had getraind bij de selectie. Maar ik denk wel dat iedereen een grote vooruitgang heeft geboekt in de jaren bij de selectie, want er werd soms écht goed voetbal gespeeld. Ik denk dat ik wel veel heb geleerd op het gebied als aanvoerder. Ik kreeg opeens een belangrijke rol en wilde deze altijd super uitvoeren dus ik heb me altijd 100% ingezet voor de WZVJS. 

Tips:
Als tip zou ik echt meegeven om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, van de wedstrijden op hoger niveau leren de spelers echt enorm veel! Ze zien hierbij betere voetballers aan het werk en zo kan iedereen veel van elkaar leren! En natuurlijk de uitstapjes met de ploeg zijn onmisbaar. Hierdoor word het team heel erg close en krijg je een speciale band met elkaar! Ik kan het bijvoorbeeld nog altijd super goed vinden met de jongens van de selectie en zal ook altijd een praatje maken wanneer we elkaar zien! 

Al met al heb ik alleen maar positieve dingen te vertellen over de selectie. Ik heb hier prachtige jaren mee beleefd en zou iedereen als tip mee geven die bij de selectie voetbalt, om stinkend hard je best te doen en er het beste van proberen te maken! 

Het was een prachtige tijd!


Jens Pyfferoen:


jens1.jpg jens2.png jensa.jpg  

 

NAAM : Jens Pyfferoen
Leeftijd : 19
Aantal  jaren in selectie :4
Huidige club :SV Sluis
Positie :Spits

 

Hoe vond je het om in de selectie te spelen:
Het voelde als een eer om voor de selectie te spelen. Het was een totaal andere beleving vergeleken met je eigen club. Naast het leerzame, zorgden de kampen en grote wedstrijden voor een grote vriendengroep met een hoop onvergetelijke momenten.
Wat waren je hoogtepunten in de selectie:
Voor mij zijn er twee absolute hoogtepunten geweest binnen mijn jaren bij de selectie. In 2012 heb ik de unieke kans gekregen om mee te gaan op voetbalkamp naar Hongarije. Inmiddels 7 jaar geleden, maar ik herinner me het als de dag van gisteren. Het voelde echt als het leven van een profvoetballer! Elke dag trainen, wedstrijden spelen, stadions bezoeken, samen eten en uiteindelijk met het vliegtuig weer terug. Ten tweede de overwinning van het Plus Lohman Toernooi, zoals je ook al bij Jari had kunnen lezen. Zonder verwachtingen het toernooi winnen tegen onder andere Besiktas en Tottenham. Deze twee unieke ervaringen hebben we vooral te danken aan onze grote voetbalvriend Fred van Hasselt.
Heeft de selectie een toegevoegde waarde volgens jou:
Absoluut. De trainingen bij mijn eigen club waren relatief gemakkelijk. De eerste trainingen bij de selectie waren van een ander kaliber en ik was de eerste keren dan ook super zenuwachtig. Het was niet meer Jens passt de bal naar Pietje, maar het ging met cijfers en nummers, na de uitleg toch maar even een stapje naar achteren doen. Uiteindelijk heb je het onder de knie en dan zijn de trainingen super waardevol en leerzaam. Ik baalde er ook heel de avond van als ik een slechte selectie-training achter de rug had. Het was naast fysiek, ook mentaal heel leerzaam. Zo konden de trainers erg duidelijk zijn en dit schrok mij de eerste keer wel af, maar uiteindelijk is het een drivefactor geworden om het de volgende keer alleen maar beter te doen.
Wat heb je geleerd tijdens je selectie Jaren:
Ik denk niet dat ik alles kan zeggen in zo’n kort stukje, maar je kan je voorstellen dat zoiets op jonge leeftijd wel de basis van je voetbaltijd kan vormen. In mijn eerste wedstrijden merkte je dat veel van ons gewend waren om veel zelf te doen, net zoals bij de eigen club. Ik had als spits zijnde goede concurrentie binnen de selectie en stond er hierdoor aan het begin ook vaak naast. Ik was te statisch en ook fysiek kwam ik wat te kort. Ik snapte elke keer weer wat beter wat er met looplijnen bedoeld werd. Je loopt niet altijd voor jezelf, maar je kan ook ruimtes in lopen om ruimtes voor anderen te maken. Al met al heeft alles wat ik heb geleerd bij de selectie er ook voor gezorgd dat ik vanaf mijn 15e al een vaste invaller was in het eerste elftal van SV Sluis.
Heb je nog tips voor ons ? :
Gewoon doorgaan waar jullie nu mee bezig zijn, het is voor elke jeugdspeler een super leerzame en unieke ervaring. Naast de wedstrijden tegen de BVO’s zijn naar mijn mening de voetbalkampen super belangrijk, het is naast alle kwaliteiten ook belangrijk dat je een echt team vormt.


Jari Brevet:

jari flash.jpgjari flash1.jpgjari flash2.jpg

 

jari flash3.jpg

Tarik Kadric:

Taric flash.jpg  tarik flash1.jpg

tarik flash2.jpg

  Jelle Bakker

flash jelle bakker1.jpg           flash jelle bakker2.jpg                    flash jelle bakker3.jpg

flash jelle bakker4.jpg

« prev  |   top  |   next »
Page
Menu
News
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login